Запечені баклажани з горіхами та родзинками

Це смачно і корисно!

десерт з баклажанів фото

 

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 2-3 ст. л. волоських горіхів
  • 2-3 ст. л. темних родзинок
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 2 ст. л. йогурту

 

У баклажанах міститься унікальний вітамінний і мікроелементний набір речовин, що дозволяють людському організму нормально функціонувати. Баклажани багаті на вітаміни груп А, В, С, Е і РР, які здатні забезпечувати нашому організму здорове існування. Ці овочі є найважливішими джерелами не тільки перерахованих вище вітамінів, але і цілого ряду корисних мікроелементів, серед яких знаходяться бор, фтор, йод, мідь, залізо, цинк, кальцій, калій, фосфор, магній і деякі інші.

Приготування:

Розігріти духовку до 200 °С. Розрізати баклажани уздовж на половинки і зробити діагональні надрізи з внутрішнього боку, використовуючи гострий ніж.

Розрізати кожну половинку ще раз навпіл і скропити ложкою оливкової олії. Посолити і помістити у форму для запікання.

Запікати протягом 30-40 хвилин до повної м’якості.

Поки баклажани печуться, розігріти олію в сковорідці. Підсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору. Додати пропущений через прес часник і смажити ще хвилину, не допускаючи того, щоб часник потемнів.

Додати родзинки, горіхи та спеції, готувати ще 1-2 хвилини. За бажанням додати порізані листя коріандру.
Викласти запечені баклажани на тарілку.

Розподілити рівномірно горіхи з родзинками та спеціями зверху.

Полити йогуртом.

 

#Рецепти
Клуби
Київ
Львів
Клуби
Київ
Львів
72765905_1192489664268329_2164369088585924608_n

Дивитись розклад

Детальніше