Новий рецепт запеченого лосося приємно здивує любителів риби і морепродуктів. Родзинка страви – імбир, який надає смаку своєрідності.
- Лосось 400 г;
- Соєвий соус 10 мл;
- Лимонний сік 20 мл;
- Часник 10 г;
- Імбир свіжий 10 г;
- Кефір 0% 200 мл;
- Гірчиця 10 мл;
- Базилік сушений 5 г;
- Сіль, перець, зелень – за смаком.
А Ви знали, що імбир сприяє прискоренню обміну речовин та зміцненню імунітету, покращує кровообіг, допомагає при атеросклерозі, має спазмолітичні властивості, а також чудово бадьорить? Крім того, він містить у своєму складі безліч мікроелементів, серед яких кальцій, залізо, цинк, калій, магній, фосфор. А також вітаміни А, С, В1. В2 і багато незамінних амінокислот.
Приготування:
Рибу вимити й обсушити. Нарізати на порційні шматочки.
Змішати в мисочці соєвий соус, лимонний сік, часник, тертий імбир.
Натерти рибу з двох сторін підготовленою сумішшю. Викласти на фольгу. Акуратно загорнути рибу у фольгу і поставити в холодильник маринуватися на 2-3 години.
Запікати рибу у фользі, не розгортаючи, при температурі 180 ° C 20-25 хвилин.
Змішати кефір, гірчицю, додати зелень, сіль, перець за смаком – це соус.
Подавати рибу, поливши соусом і прикрасивши зеленню.