Ідеально – смачно і корисно
Інгредієнти:
- 350-400 г курячого філе (грудка);
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 лимон;
- 1/4 ч. л. меленого гострого червоного перцю;
- зелень (петрушка, розмарин, чебрець);
- 10 мл оливкової олії;
- 300 г молодої моркви;
- 50 г спаржевої квасолі;
- 2 зубчики часнику;
- сіль.
В моркві представлені вітаміни груп: В, РР, С, Е, К. Особливістю цього овочу вважається багатий зміст каротину. Вже в організмі він перетворюється на вітамін А. Ця речовина необхідна для нормального функціонування зору. Крім того, каротин в значній мірі покращує роботу легенів.
Приготування:
З лимона вичавити сік, зелень і часник подрібнити або розтерти в ступці дрібно. Змішати зелень і часник з лимонним соком, оливковою олією і перцем в невеликому контейнері і збовтати виделкою.
Кожне куряче філе розрізати уздовж навпіл. Покласти філе між декількома шарами харчової плівки (або в поліетиленовий пакет) і відбити молотком. Товщина філе повинна вийти однаково рівною у всього шматка, приблизно 0,5-0,7 см. Так м’ясо замаринується швидко і рівномірно.
Перекласти філе в контейнер з маринадом, закрити кришку і струсити, залишити на 10 хвилин.
Моркву помити, очистити і нарізати тонкими кружальцями. Якщо морква невелика, можна приготувати її цілою. Моркву відварити в киплячій підсоленій воді протягом 7-10 хвилин. Відкинути на друшляк.
На сухій сковороді з антипригарним покриттям на сильному вогні обсмажити куряче філе по 2 хвилини з кожного боку.
Готове філе перекласти на тарілку, накрити фольгою, щоб зберегти в теплому вигляді.
Зменшити вогонь до середнього і обсмажити цілі зубчики часнику близько 30 секунд (попередньо придавивши очищений часник ножем). Коли часник дасть аромат, додати моркву. Обсмажувати, постійно помішуючи, на сильному вогні 3-4 хвилини. Потім додати квасолю, обсмажувати ще 2 хвилини. Готові овочі посолити і перемішати.
На тарілки викласти куряче філе і овочевий гарнір. Подавати в гарячому або холодному вигляді.