Супер корисна страва на вечерю для тих, хто хоче схуднути або підтримувати свою вагу в нормі.
- куряча грудка 500 г;
- вівсянка 40 г;
- яйце 1 шт;
- яєчний білок 1 шт;
- цибуля ріпчаста 30 г;
- пучок петрушки або кінзи;
- часник 2 – 3 зубчика;
- спеції за смаком.
В Римі ньоккі – традиційна страва четверга. Прислів’я каже: “У четвер ньоккі, в п’ятницю риба (або нут та баккалà – солона тріска), а в суботу- тріппа (рубець)”. Четвер – майже святковий день в Італії (в гастрономічному розумінні), коли страви повинні бути вишуканими та смачними, на відміну від буденних страв.
Приготування:
Прокручуємо грудки.
Дрібно ріжемо цибулю, перемішуємо з фаршем.
Взбиваємо яйце і білок, дрібно нарізаємо туди часник та зелень, ретельно взбиваємо, додаємо в фарш.
Вівсяні пластівці змелюємо в борошно і додаємо в фарш, додаємо також спеції та добре все перемішуємо.
Мокрими руками формуємо кульки та вкладаємо в пароварку. Готуємо 45 хв.