Це смачно і корисно!
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2-3 ст. л. волоських горіхів
- 2-3 ст. л. темних родзинок
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 2 ст. л. йогурту
У баклажанах міститься унікальний вітамінний і мікроелементний набір речовин, що дозволяють людському організму нормально функціонувати. Баклажани багаті на вітаміни груп А, В, С, Е і РР, які здатні забезпечувати нашому організму здорове існування. Ці овочі є найважливішими джерелами не тільки перерахованих вище вітамінів, але і цілого ряду корисних мікроелементів, серед яких знаходяться бор, фтор, йод, мідь, залізо, цинк, кальцій, калій, фосфор, магній і деякі інші.
Приготування:
Розігріти духовку до 200 °С. Розрізати баклажани уздовж на половинки і зробити діагональні надрізи з внутрішнього боку, використовуючи гострий ніж.
Розрізати кожну половинку ще раз навпіл і скропити ложкою оливкової олії. Посолити і помістити у форму для запікання.
Запікати протягом 30-40 хвилин до повної м’якості.
Поки баклажани печуться, розігріти олію в сковорідці. Підсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору. Додати пропущений через прес часник і смажити ще хвилину, не допускаючи того, щоб часник потемнів.
Додати родзинки, горіхи та спеції, готувати ще 1-2 хвилини. За бажанням додати порізані листя коріандру.
Викласти запечені баклажани на тарілку.
Розподілити рівномірно горіхи з родзинками та спеціями зверху.
Полити йогуртом.